Welkom in de mooiste en groenste yogaplek in Leiden

Yoga, Inzicht en Creativiteit

Nieuws: Vrij atelier op woensdagavond

Yogales in de Leidse Hout

Waarnemen, Aandacht, Bewustzijn en Creativiteit

Hier kun je wekelijks bijkomen van spanningen en zorgen; je kunt leren loslaten en je welzijn vergroten.

Hier worden verschillende yoga stijlen beoefend. Door het beoefenen van mindfulness in combinatie met zelfcompassie krijg je meer inzicht in hoe jij je met jezelf en met de wereld om je heen verhoudt. In het vrij atelier kun je iedere twee weken je creativiteit laten opborrelen en je laten verrassen.

Je hoeft niet te presteren en bij alle activiteiten zal je steeds meer ontdekken wie je werkelijk ben en wordt het steeds makkelijker om rust maar ook plezier te vinden en van het leven te genieten.

Klik voor meer foto’s

Aanbod

Meditatieve Hatha Yoga

In de yogalessen ervaar je zelf hoe aandacht, respect en adem-energie, in combinatie met de juiste oefeningen voor je lichaam, heilzaam doorwerken. Het is een weldaad voor lichaam en geest waardoor je energiek en ontspannen de draad weer op kunt pakken. Wat je leert werkt niet alleen door in de les!

Lees meer

Zelfcompassie & Mindfulness

Hulp vragen kan lastig zijn. Weten wat goed voor je is, kan net zo lastig zijn. Je kunt met compassie en mindfulness ontdekken wat je belemmert en hoe je het leven wat lichter kan maken. Goed gefocust en toch ontspannen.Je kunt het inzicht in je zelf vergroten en oefenen met kwaliteiten die bij compassie en mindfulness horen.

Lees meer

Vrij atelier & Natuur

Het 'vrije atelier' is een nieuwe activiteit. Een feest van waarnemen, ontdekken, leren over hoe technieken en kunstzinnige vormelementen zijn toe te passen. Spelen en cadeautjes ontvangen want wat er ontstaat zal je verrassen. Er is een overvloed aan verschillende materialen.

Lees meer

Jenneke van Doorn

Met aandacht waarnemen en vormgeven, liefde voor schoonheid en voor alles in de natuur. Anderen inspireren en bijstaan bij traumaverwerking en andere problemen. Daarnaast nieuwe positieve ervaringen en mogelijkheden ervaren. Dat is waar mijn leven veel om heeft gedraaid.

Om anderen te kunnen begeleiden heb ik inmiddels veel middelen ontwikkeld. Door het kunstenaarschap, studies bij goede yoga- en meditatieleraren, maar vooral door zelf veel te onderzoeken en veel ervaring op te doen als therapeut bij o.a. Centrum ‘45.
Je kunt, hoe oud je ook bent, met alles, ook bij angst en verdriet, leren ontspannen. En niet te vergeten, leren genieten van het mooie dat het leven te bieden heeft. Het openbaart zich soms al in hele kleine dingen.

Mijn ervaring is dat zelfs bij ernstige trauma's en diepe dalen bijna iedereen, enorm veel kracht en uiteindelijk ook liefde heeft, om nieuwe en positieve ervaringen op te doen. Door aandacht, zelfkennis, inzicht, yoga, compassie en creativiteit. Maar het gaat niet altijd alleen. We hebben elkaar en de natuur met die levenskracht die ons bindt nodig.

Lees mijn CV en Interview in Leidsch Dagblad

Blogs

Augustus 2019

BEREID EN ONTROERD

Reizend naar wat ruimte en harmonie geeft......

Lees meer

Juli 2019

1,2,3,4,5,6,7….VERBONDEN

Kortgeleden voelde ik vrij plotseling een dwingende behoefte om ruimte te creëren op de plank boven de oude voederbakken (‘altaar’) in het yoga centrum. Dat leidde afgelopen zondag tot veel gesjouw, weghalen, en leegmaken. Ik was zelf verbaasd over het resultaat: Nieuwe ‘leegte’; hoewel ik ook wel wat had laten staan; vooral bloemen en licht(jes). Pas nadat ik er nog een keer goed en geconcentreerd naar keek, realiseerde ik me dat het nu een ‘zevende chakra altaar’ is geworden.

Lees meer

Juni 2019

WAT ALS WE ALLES TEGELIJKERTIJD ZOUDEN KUNNEN ZIEN?
Mijn eerste jaren op Rijksacademie in Amsterdam stonden vooral in het teken van leren waarnemen. Soms waren we tien dagen bezig met eenzelfde model; van 9.00 tot 16.00 uur. En maar blijven kijken en tekenen. Daar heb ik geleerd nog beter te kijken. Soms denkend: Hoe zit het nou; soms gedachteloos je handen hun gang laten gaan, afwisselend kijkend naar het papier op de ezel en naar het model.
In de yoga en meditatielessen staat ‘waarnemen’ in zekere zin ook centraal en dan met name gericht op het vinden van een balans tussen aandacht voor ‘binnen’ en ‘buiten’.

Lees meer

Het laatste nieuws

Hosting door Studio Projectie