Do-In / Japanse Yoga

DOOR KITTY HEMMER

In een DO-IN les worden dynamische oefeningen afgewisseld met stretches, zelfmassage en korte meditaties. Deze bewegingsvorm, geworteld in de Oosterse geneeskunde, is erop gericht de energie in de meridianen (energiebanen) te harmoniseren en eventuele blokkades op te heffen. Met aandacht en beweging, op de zachte kracht van de ademhaling, laat je spanningen los, breng je je energie in balans en je geest tot rust. Mijn ervaring is dat deelnemers in het dagelijks leven meer balans vinden tussen rust en activiteit en zich lichamelijk en geestelijk sterker voelen.

 

Iedere vrijdag

9.15 – 10.30 uur

September          6, 13, 20 en 27

Oktober              4, 11 en18  (25e geen les i.v.m. herfstvakantie)

November          1, 8, 15, 22 en 29

December           6, 13 en 20  (27e geen les i.v.m. vakantie)

Lesgeld

• 10-lessenkaart: € 115,- (op te maken in 12 lesweken)
• losse lessen: € 15,-
• proefles: € 5,-

Kitty Hemmer

Kitty beoefent sinds 2003 Do-In. Zij studeerde aan de Nederlandse School voor Klassieke Shiatsu en de Nederlandse School voor Do-In in Den Haag (bij Anushka Hofman). Sinds augustus 2014 is zij gediplomeerd Do-In docent. Het is haar passie om Do-In te delen met anderen, omdat het heerlijk is om te doen en je je er beter door voelt. Omdat ze mensen de middelen wil geven om zich meer bewust te worden van de eenheid lichaam-geest en de verbondenheid met alles om hen heen. Omdat ze mensen een rustpunt wil bieden, waarin ze ruimte ervaren en kunnen ontdekken dat de stilte zo veel te bieden heeft.

Aanmelden en betalen

Via de docent Kitty Hemmer : kitty@do-inleiden.nl
of via haar telefoon: 06-29506570
Meer info: www.do-inleiden.nl

Toelichting Do-In

Een Do-In les bestaat uit
• opwarmoefeningen
• meridiaanstrekkingen
• meditatie-oefeningen
• Do-In Ankyo: massagetechnieken op jezelf of bij een partner
• Geleide ontspanning

Wat brengt het je?

Centraal in Do-In staat het harmoniseren van de meridiaanstromen en het versterken van je fysieke middelpunt; de hara (Japans voor buik én persoonlijkheid). Thuis komen bij jezelf krijgt een diepere betekenis.
Door de oefeningen met aandacht uit te voeren, in harmonie met de ademhaling, kun je zowel fysiek als mentaal spanning loslaten. Je geest komt tot rust en je wordt je meer bewust van je lijf. Je voelt je weer ‘heel’.
Het mooie is dat je hierdoor steeds beter voelt wat je lichaam nodig heeft.
Het loslaten van spanning zorgt tevens voor een betere bloedcirculatie, waardoor voedzame stoffen en energie zich in het lichaam verspreiden en afvalstoffen worden afgevoerd. De oefeningen hebben een gunstig effect op ademhaling, stofwisseling, spijsvertering, hormoonhuishouding en immuunsysteem en het balanceert het autonome en centrale zenuwstelsel.
Met Do-In heb je, kortom, een krachtig instrument in handen om zelf je lichamelijk en geestelijk welzijn te bevorderen.

Oorsprong

Do-In oefeningen zijn 5000 jaar geleden ontstaan in China (Tao-yin) en verder ontwikkeld in Japan. Het Japanse woord Do-In kan vrij vertaald worden met ‘stroming van energie’. De oefeningen worden in zen-tradities gebruikt als voorbereiding op meditatie. Ook zie je ze terug in dojo’s, als voorbereiding op martial arts. Do-In is onlosmakelijk verbonden met oosterse geneeswijzen als shiatsu en acupunctuur.

Hosting door Studio Projectie