Aanbod

Meditatieve Hatha Yoga

Je kunt kiezen tussen twee vormen van yoga: Meditatieve hatha en mindfulness-yoga.

In de meditatieve hatha yoga (wekelijks) ervaar je zelf hoe aandacht, respect en adem-energie, in combinatie met de juiste oefeningen voor je lichaam, heilzaam doorwerken. Juist ook als je gestrest, fysiek beperkt of moe bent! Het is een weldaad voor lichaam en geest waardoor je energiek en ontspannen de draad weer op kunt pakken.

De lessen mindfulness-yoga (tweewekelijks) helpen je het piekeren te verminderen. Niet alleen ontspant je fysieke lichaam, maar ook leer je vastgeroeste, ongunstige denkpatronen te herkennen en los te laten. Het voorkomt dat de spanning in het leven te veel oploopt. Het helpt je wellicht andere keuzes te maken. Zo kun je blijven genieten en ben je minder gevoelig voor stress. Je algehele welzijn verbetert structureel.

Lees meer over lesrooster en over wat je kunt verwachten in de yogales

Lees meer

Inzicht & Compassie

Om inzicht in je zelf te vergroten en kennis te maken met compassie bied ik cursussen, workshops en persoonlijke begeleiding aan.

De compassie cursus is een waardevolle vervanging van en vervolg op de mindfulness-training en geeft verdieping aan de yoga-beoefening.
Zelfcompassie - en daar begint het mee - vraagt moed. Jezelf opvangen en je ‘eigen beste vriend’ worden, is niet iets wat vanzelfsprekend is in onze cultuur. Jezelf, het leven, met alles wat daarbij hoort accepteren, ook niet. Dat is een proces. Je verkent waar weerstand je blokkeert en overtuigingen je vrijheid van handelen belemmeren. Je ontwikkelt kwaliteiten als medeleven (ook met jezelf), medevreugde, gelijkmoedigheid en je krijgt meer inzicht in het besef van medemenselijkheid.

Persoonlijke begeleiding
Bij burn-out klachten, slecht slapen en veel piekeren, niet meer kunnen genieten, geen contact hebben met je lichaam en andere stress gerelateerde klachten kunnen persoonlijke begeleiding in hatha yoga, mindfulness en compassie-beoefening behulpzaam zijn. Ze kan ik je helpen bij het vinden van de juiste harmonie tussen rust en actief zijn.

Lees meer

Andere activiteiten

In het yogacentrum vinden allerlei workshops en andere activiteiten plaats. Zoals ‘Workshop vroege vogels’, de workshop 'Kennismaken met Compassie' en het Zomerprogramma met ochtendwandelingen, yoga en vrij atelier.

In het vrij atelier krijg je begeleiding in ‘waarnemen’ van de natuur. Het hele park en de tuin bij het yogacentrum zijn terrein van inspiratie. Goed leren waarnemen, om vervolgens je hand te laten registreren wat je ogen zien. Dat is te leren. Als materiaal heb je in het begin genoeg aan een zacht potlood en papier. Later kun je met kleur aan de gang, experimenteren met verschillende materialen en technieken.

Lees meer

Lessen van anderen

In het yogacentrum vinden ook allerlei andere activiteiten plaats. Bovendien bieden enkele psychologen hun diensten aan. De yogaruimte is per dagdeel te huur.

Lees meer

Hosting door Studio Projectie