De boom waar een vogelkastje voor de meesjes aanhangt. En zo wordt onze aandacht van onze slaperigheid (6 uur in de ochtend) naar buiten geleid om aandacht te geven aan zijn melodieuze wijsje. Het is  een hij, want hij is pikzwart. De vrouwtjesmerels zijn bruiner. Ik hoop dat je ‘Hans’ zult horen als je aankomt bij het yogacentrum en ook eens getuige kunt zijn van zijn zangkunst.

Al die geluidjes ’s morgens vroeg, verstoren niet de rustige vredige stilte. Afwisselend luisterend naar alle kennis die Frits, de ex-stadsbioloog vertelt en  luisterend  naar het  vogelgezang, het getjilp, gekrijs (van de halsbandparkieten), het geroekoekoe van de duiven…. Frits weet veel van de vogels, vooral hier in deze buurt. Hij heeft er zin in en vertelt uitgebreid en op een leuke manier. We volgen hem als de kinderen van de rattenvanger van Hamelen……….

Maar soms blijf ik even stil staan en raak achterop. Ik kijk om me heen en naar het ongelooflijk mooie goudgele licht dat het park betovert. De zonnestralen schijnen laag over de bodem en de donkere silhouetten van de bomen en ze schilderen dansende lichtvlekken op de stammen en bladeren. Ergens ver weg achter de bomen straalt een enorm licht. Wat is de ochtend toch mooi!

Wat heeft dit met yoga te maken?

Luisteren, ervaren van wat de natuur met je doet; je verwonderen en je realiseren dat er zo veel meer is dan je eigen kleine wereld. Je kunt dat niet altijd bevatten, maar dat hoeft ook niet. Je kunt ’t gewoon ondergaan.

En ja, ’t betekent ook discipline: vroeg je bed uit komen; je gewoontepatroon eens doorbreken, of de gedachte loslaten dat het te vroeg is. Zoals je op vakantie waarschijnlijk soms ook doet. Maar nu ook eens dicht bij huis. Volgend jaar in mei is er hier weer een nieuwe kans! Want mei, is de mooiste (vogel) maand van het jaar.

O ja.., Daarna  is er ook nog aandacht voor een ander wonder, ons  het lichaam (Yoga) en een heerlijk fris ontbijtje.

Jenneke 

 

 

Hosting door Studio Projectie